lunes, 27 de febrero de 2012

Exposició Semana Santa

En el calendari cristia la Setmana Santa és la festa més important. Commemora l'entrada de , la  seva mort a la creu i la seva resurrecció. La Setmana Santa se celebra a la primavera, però no s'escau en una data determinada del calendari, sinó que es determina d'acord amb el calendari lunar. Les esglesies occidental i oriental utilitzen calendaris diferents per determinar el dia de Pasqua a Occident, i el i encara no han arribat a cap acord per unificar el seu criteri.
http://ca.wikipedia.org/wiki/Setmana_Santa


La variació el dia de Setmana Santa respon al fet que l'Any Litúrgicque per tradició la fixa, no se cenyeix a l'any solar, sinó al cicle lunar,que antigament dominava els calendaris. Concozca els detalls
La Setmana Santa 2008 va començar el passat 16 de març amb el Diumenge de Rams i culminarà el 23 de març amb el deResurrecció, però el 2007 va començar a principis d'abril i el 2009ho farà a mitjans d'aquest mes, el que significa que cada any cau en diferent data.



La Setmana Santa de Gandia va acudir a Fitur 2009, representats per la Cambrera de la Setmana Santa 2009 i Padrina del CristRessuscitat, Marisa Romero Martí que va estar acompanyada per María José Martí i Emilio Ripoll, vicepresidenta i Vicesecretari de laJMHH respectivament.

La JMHH acompanyo a la delegació de Gandia per donar conèixer la setmana santa gandià. A l'estand es van repartir la Revista Passioi la Guia Santa a tots els visitants que s'acostaven.

Marisa Romero va fer entrega de la Revista Passio i la Guia Santaal president de la Generalitat Valenciana, Francesc Camps, al President de la Diputació de València, Alfonso Rus, a la consellera de Turisme de la Generalitat Valenciana, Angèlica Such, el ministre de Sanitat i Consum, Bernat Soria i al delegat del Govern a laComunitat Valenciana, Ricardo Peralta.



a la ciutat de Gandia a 28 de gener de 2012, es reuneixen a la sala de juntes del Local Museu de la Setmana Santa de Gandia el Jurat del XXX Concurs Nacional de Fotografia Artística. compost per D.PERE MILLET ROIG, D. ANTONIO BONET DE LA TORRE I D.LLUÍS ROMERO QUILES.






































Tema lliure.

No hay comentarios:

Publicar un comentario