jueves, 22 de marzo de 2012

El Trencadis

Esta vesprada a les 18.30 hores, el regidor de Cultura del Ajuntament de Gandia, Vicent Gregori, inaugurarà l’exposició Art en trencadís de Juan García Navarro, qui també estarà present a l’acte. 

La mostra està formada per 40 quadres amb obres de les sèries que ha dedicat a Gandia, recreant els edificis o paisatges més singulars de la nostra ciutat, a la Comunitat Valenciana i a l’exposició de Sorolla Visiones de España, de la qual podrem contemplar 14 obres.

Art en trencadís romandrà a la Sala d’exposicions de la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós fins al 18 de març. L’entrada és lliure i es podrà visitar amb el següent horari: de dilluns a dissabte, de 10.30 a 14.00 h i de 17.30 a 20.00 h. Diumenge, de 18.00 a 20.00 h. Festius tancat. Este horari està condicionat als actes fallers que se celebren a la Casa de Cultura.

La tècnica del trencadís consisteix a elaborar un mosaic amb fragments ceràmics esmaltats, aconseguint un efecte visual i cromàtic peculiar, que va ser popularitzat per l’arquitectura modernista. Juan García es dedica, de forma autodidacta, a l’elaboració de quadres, amb esta tècnica, des de l’any 1990, treballant diferents
temàtiques i estils. 



http://www.saforguia.com/HOME2011/Cultura/tabid/360/titular/LART_DEL_TRENCAD%C3%8DS_DE_JUAN_GARC%C3%8DA_ARRIBA_A_LA_CASA_DE_CULTURA_DE_GANDIA/idnoticia/29483/Default.aspx 


Casa de Cultura de la Marquesa.
Internet.


VALÈNCIA- Els 14 llenços que componen l'obra 'Visionsd'Espanya'del pintor valencià Joaquín Sorolla, van arribar aquest diumenge a l'aeroport de Manises (València) procedents de NovaYork i van ser traslladats al Centre Cultural Bancaixaon s'exposaran per primera vegada a Espanya a partir de novembre.

Els tècnics han treballat durant dues setmanes en l'embalatged'aquestes pecesque el fundador de la Hispanic Society of AmericaArcher Milton Huntingtonva encarregar a Sorolla entre 1911 i 1919i en què el pintor valencià va plasmar els costums i la gent de les regions espanyoles de principis del segle XXsegons fonts de Bancaixa.

L'obraque ha sortit per primera vegada d'aquest museunovaiorquèsva viatjar en un avió Boeing 747 a l'aeroport valencià.Un cop es van descarregar les caixesvan ser traslladades en quatre camions equipats amb un sistema de control i seguimentper GPSque va permetre visualitzar la posició dels vehicles i la seva velocitat de circulació.


Joaquim Sorolla i Bastida (Valencia 27 de febreo de 1863 - Cercedilla, 10 d'Agost de 1923) fou un pintor i artista gràfic valencia. Els seus treballs mostren retrats, paisatges i monuments de temàtica social i històrica, caracteritzats per la representació de les persones i els paisatges baix la llum del sol. La seua obra ha estat erròniament catalogada per alguns d'estil impressionista, però en realitat el seu estil es defineix millor com a luminista. 


Fitxer:Joaquín Sorolla 001.jpg
                                                                  
xiqueta de l'havanna 
m'agradat aquest quadre perque es veu a una xiqueta en la platja de l'havanna cuba que esta disfrutant de l'aigua.
http://ca.wikipedia.org/wiki/Fitxer:Joaqu%C3%ADn_Sorolla_001.jpg 





















No hay comentarios:

Publicar un comentario